Kolme väärää kysymystä välittäjälle

 1. “Kuinka monta asuntoa olet myynyt tästä kaupunginosasta?”

  On välittäjiä, jotka ovat halunneet profiloitua vain jonkin tietyn asuinalueen asiantuntijaksi. Fakta on kuitenkin se, että kuka tahansa riittävällä tarkkuudella kotiläksynsä tekevä skarppi välittäjä voi toimia saman vertaisena asiantuntijana. Meitä ei tosin ole kahtatoista tusinassa. Meillä kaikilla on pääsy samoihin tietoihin, järjestelmiin ja dataan, joiden pohjalta asiantuntijuus muodostuu. Se, että tietää, mikä kadunkulma on tietyllä asuinalueella toista arvokkaampi ei vaadi sitä, että on myynyt kyseiseltä kulmalta 20 asuntoa viimeisen puolen vuoden sisällä.

   

 2. “Miksi välityspalkkiosi on muita korkeampi?”

  Avainkysymys on: mitä välityspalkkio sisältää? Monella välitysfirmalla on ns näennäisesti matala palkkio, joka helposti houkuttelee. Totuus on kuitenkin se, että monissa tapauksissa laskuun lisätään esimerkiksi asiakirjakuluja, stailausmaksu ja valokuvaajan palkkio. Reilumpi ja asiakaslähtöisempi tapa on sisällyttää kaikki kulut välityspalkkioon ilman mitään piilokuluja. Välityspalkkio sisältää ennen kaikkea välittäjän ammattitaidon, jonka avulla saat parhaan mahdollisen tuloksen.

   

 3. ”Kokeillaanko aluksi korkeammalla hinnalla?”

  Tinkaus on kuollut. Jo kauan sitten. Älä ole korkean hinnan perässä – ole oikean hinnan perässä. Asunnon myynnissä ensimmäiset kaksi viikkoa ovat kriittisimmät. Jos kuukauden jälkeen kiinnostuneita ei ole, on paras momentum menetetty. Tässä kohtaa on liian myöhäistä ajatella, että kokeilumielessä lisätyn summan pudottamalla voidaan aloittaa myynti puhtaalta pöydältä. Todellisuudessa on markkinalla syntynyt jo epäilys, että asunnossa on jotain vikaa tai se on verrattain liian kallis. Kun asunto hinnoitellaan kerralla oikein, syntyy parhaimmillaan kilpailutilanne ja asunto myydään yli pyynnin.

Share