Mitä yhteistä on rakkaudella ja johtajuudella?

Rakastatko miestäsi tai tyttöystävääsi? Aviomiestäsi tai vaimoasi?

Voitko todistaa sen mulle? Vaikka numeroiden avulla niin, että mä ymmärrän ja uskon sen (rakkauden) olemassaoloon. Kun tapasitte, et tietenkään rakastanut häntä. Mutta nyt rakastat. Voitko kertoa mulle sen päivän, kun tunsit ensimmäistä kertaa rakkautta häntä kohtaan? Tää on aika pitkälti mahdoton kysymys, mutta se ei tarkoita, etteikö teidän kahden välistä rakkautta olisi olemassa, se on vaan helpompi todistaa ajan kanssa. Sama pätee johtajuuteen, siinä on kyse pienistä muutoksista ja asioista, jotka tapahtuu ajan kanssa.

Jos sä aloitat uuden harrastuksen, sanotaan vaikka, että alat käymään kuntosalilla. Kun meet salille, treenaat ja tuut kotiin, katsot peiliin näkyykö tuloksia. Ei. Meet seuraavana päivänä uudestaan salille, treenaat ja tuut kotiin, katsot peiliin näkyykö tuloksia. Ei. On selvää, ettei tuloksia tule, koska niitä ei voi mitata, sen täytyy siis olla hyödytöntä. Joten, me luovutetaan. TAI, jos sisimmissäsi uskot päivittäiseen tekemiseen ja sitoudut toimimaan sen mukaisesti. Tuloksia alkaa näkyä, ajan kanssa. Ja sama koskee parisuhdetta sekä rakkautta, niissä ei ole kyse tapahtumista tai intensiteetistä. Kyse on johdonmukaisuudesta.

Mitä hampaiden pesu kahdesti päivässä tekee? Ei mitään. Ellet tee sitä joka päivä, kahdesti päivässä, kahden minuutin ajan. Kyse on johdonmukaisuudesta. Jos meet kuntosalille ja treenaat yhdeksän tuntia, kasvaako sillä treenillä lihakset? Ei. Lihakset kasvaa, kun treenaat JOKA päivä, 20 minuutin ajan.

Ongelma on se, että meillä on väärät keinot määritellä, mitä on johtajuus tai mikä ylipäätään on johtaja. Esimerkiksi: Usein tuleville johtajille järjestetään muutaman päivän koulutus, jonne kutsutaan kourallinen ammattilaisia puhumaan aiheesta, kaikille osallistujille annetaan sertifikaatti ja taianomaisesti jokaisesta tuli johtaja.

Se ei toimi näin, koska loppujen lopuksi ne on nimenomaan ne pienimmät asiat ja teot, kuten hampaiden peseminen päivittäin, jotka merkkaa eniten. Hän ei rakastunut sinuun, koska muistit hänen syntymäpäivänsä ja ostit hänelle lahjan ystävänpäivänä. Hän rakastui sinuun, koska aamulla kun heräsitte, sanoit hänelle hyvää huomenta, ennen kuin katsoit puhelintasi. Hän rakastui sinuun, koska silloin kun menit jääkaapille hakemaan itsellesi juomista, toit sitä samalla myös hänelle edes kysymättä, haluaako hän sitä vai ei. Hän rakastui sinuun, koska sinä päivänä, kun sinulla oli IHAN mieletön päivä töissä, hän tuli kotiin itkien, miten kauhea päivä hänellä oli töissä, etkä maininnut sanaakaan siitä, miten hieno päivä sinulla oli, vaan kuuntelit, ihan hiljaa ja lohdutit häntä. On vaikea sanoa tarkkaa päivää, tai tarkkaa tekoa mikä sai rakkauden tapahtumaan, mutta se oli kaikkien näiden pienten asioiden summa, mikä sai hänet rakastumaan sinuun.

Johtajuus toimii täysin samalla kaavalla. Ei ole olemassa mitään tietty tapahtumaa, tai mitään tiettyä lausetta, jolla ansaitaan alaisten luottamus. Se ei vaan toimi niin. Kyse on monien pienten asioiden summasta, joita johdonmukaisesti toistamalla saadaan ihmiset sanomaan: Minä rakastan työtäni. EI minä tykkään työstäni. Minä tykkään työstäni tarkoittaa: Haasteellisuus on plussaa, saan hyvää liksaa ja tykkään meidän yhteisöstä. Minä RAKASTAN työtäni tarkoittaa: Mä en halua työskennellä missään muualla, oon täysin omistautunut tälle työyhteisölle ja välitän heistä kuin he olisivat perhettäni. Jos yrityksessä on OIKEASTI vahva kulttuuri, ihmiset pitävät toisiaan kuin perheenjäseninä.

Miten voidaan luoda sellaiset olosuhteet, että tuntemattomat ihmiset alkavat pitämään toisiaan perheenjäseninä. Yhteiset uskomukset, yhteiset arvot, ”vanhemmat” eli johtajat, jotka välittävät heidän ”lastensa” menestyksestä, haluavat kasvattaa heitä kuin omiaan. He auttavat työntekijöitä rakentamaan itseluottamusta ja sitä myötä auttavat heitä saavuttamaan enemmän kuin kukaan heistä olisi itse voinut kuvitella saavuttavansa. Se on johtajuutta. Ja juuri nämä asiat saa ihmiset työyhteisössä ylpeänä sanomaan: Toi tyyppi on mun johtaja. Toi on meidän johtaja. Ja me ei haluta ketään muuta meidän johtajaksi tai mennä minnekään muualle töihin. Ei mitään väliä, miten paljon joku toinen yritys on valmis maksamaan meidän ammattitaidosta. Me halutaan olla täällä.

Linkki alkuperäiseen videoon alla:

https://www.youtube.com/watch?v=TopBJ7fAIgE&frags=pl%2Cwn